Družstvo gymnazistů se na MČR družstev ve Zlíně neztratilo

Družstvo gymnazistů se na MČR družstev ve Zlíně neztratilo

18. až 19.6.2019 proběhlo ve Zlíně Mistrovství republiky školních týmů v šachu, do kterého se letos v kategorii 6. až 9. třída po překvapivém úspěchu v krajském kole kvalifikovalo také družstvo jesenického gymnázia ve složení Jan Cimburek (SK Řetězárna Česká Ves), Martin Valíček (ŠK Jeseník), Sára Tschuliková (ŠK Jeseník) a Martin Horký (ŠK Jeseník). Turnaj se hrál na 9 kol tempem 2 x 20 minut na partii + 5s/tah.

V prvních dvou kolech se našim svěřencům příliš nedařilo, když získali pouhé 2 body. Zlom přišel ve 3. až 7. kole, ve kterých se jesenickým gymnazistům podařilo po zlepšených výkonech vybojovat skvělých 11,5 bodu. V průběžné tabulce se dokonce dostali na výborné 18. místo o půl bodu před družstvo z Gymnázia Olomouc-Hejčín. Závěrečná 2 kola nám však přisoudila nejprve velmi silné Svitavy a v posledním kole dokonce šestý nasazený Hejčín. Naši borci bojovali s favority seč jim síly stačily, ale stačilo to pouze na 2,5 bodu a pokles v celkovém pořadí na 23. místo z 30 družstev. Přesto si mladí gymnazisté zaslouží velkou pochvalu za předvedený výkon, když si proti svému nasazení z 26. místa polepšily o 3 příčky.

Výjezd družstva Gymnázia Jeseník na MČR ve Zlíně by se neuskutečnil bez obětavého rodiče Václava Tschulika, který naše svěřence na turnaj odvezl a po celou dobu turnaje je také doprovázel za což mu patří velké díky.

- podrobné výsledky našeho týmu najdete zde

- na YouTube si můžete prohlédnout stream z prvního i druhého soutěžního dne

- fotografie z turnaje naleznete zde