V pořadí třetí příměstské soustředění dětí a mládeže je úspěšně za námi

V pořadí třetí příměstské soustředění dětí a mládeže je úspěšně za námi

Náš klub uspořádal 4.-5.7.2021 v pořadí již třetí příměstské soustředění dětí a mládeže, kterého se zúčastnilo 21 šachových nadějí z našeho klubu.

Metodické vedení soustředění zabezpečili naši kamarádi Karel Volek, Honza Kolář, Radek Kolář st. s manželkou Lucií a Radek Kolář ml., kteří na soustředění reprezentovali nejen mohelnický šachový klub, ale také sdružení Českého červeného kříže v Lipince.

Soustředění začalo v neděli 4.7.2021 ve 13 hod. pochodem na Čertovy kameny. Po pochodu, který všichni zdárně absolvovali, následoval táborák u klubovny kde jsme si všichni opekly špekáček a oblíbené maršmelouny. Ještě krátce před táborákem byla však na programu zdravověda s Ráďou Kolářem st., který je členem sdružení Českého červeného kříže v Lipince. V rámci zdravovědy si naše mládež zopakovala zásady první pomoci a díky moderní resuscitační figuríně si dokonce mohli vyzkoušet masáž srdce a další užitečné věci. Na závěr jsme u táboráku opekly zbytek špekáčků a maršmelounů a za doprovodu vynikajícího kytarového dua bratří Kolářů jsme si zapěly řadu krásných písní. Na závěr „vyjela mašinka“ a byli vyhlášení nejlepší zpěváci.

Druhý den soustředění započal v pondělí 5.7. v 9:30 a byl plně pod vedením našich přátel z Mohelnice, zkušeného trenéra Karla Volka a jeho svěřenců Radka a Honzy Kolářových. Mohelnické trio si pro nás připravilo pestrý a bohatý šachový program. Na úplný závěr jsme se ještě přesunuli na hřiště do areálu ZŠ Průchodní, kde byl sehrán tradiční fotbálek. O plné žaludky všech účastníků soustředění se postaraly ochotné maminky našich nadějí a členové a přátelé našeho klubu, kteří usmažili řízky a hranolky v improvizované venkovní „polní kuchyni“ před klubovnou, která se velmi osvědčila. Výbornou polévku předvařila Gabča Morongová st. Velmi dobré koláčky opět upekla paní Chovanová. Všem, kteří s přípravou a průběhem soustředění ochotně pomáhali patří velké poděkování.

- fotografie ze soustředění naleznete zde