Na turnajích v Bludově a v Losinách se naši hráči neztratili

Na turnajích v Bludově a v Losinách se naši hráči neztratili

V sobotu 15.12.2018 se hráči našeho klubu zúčastnili dvou turnajů v rapid šachu.

Na Vánočním sedmikolovém turnaji v Bludově nás reprezentovali Bedřich Táborský, Jiří Málek a Petr Kraus. V nabité konkurenci 72 šachistů se umístil na vynikajícím 6. místě Bedřich Táborský (5 bodů). Petr Kraus skončil na výborném 26. místě (4 body) a slušné 47. místo obsadil Jirka Málek (3 body).

Konečné pořadí bludovského turnaje naleznete zde.

Na tradičním turnaji O losinského kapra, nás reprezentovali Svatopluk Hastík, Pavel Kozák, Míša Gvizdová, Martin Valíček, Robert Liewehr a Kolja Haidenko. Tento turnaj se konal již po šestadvacáté a hrál se na 9 kol tempem 2 x 15 minut s přídavkem 3 sek. na tah. Účastní se ho špičkoví šachisté, letos byl nasazenou jedničkou český reprezentant Viktor Láznička (ELO-2644), který turnaj také vyhrál. Online přenos prvních čtyř šachovnic zajišťoval náš klub a tyto partie si můžete přehrát v odkaze zde. V silné konkurenci se na výborném 32. místě umístil Svatopluk Hastík (5 bodů). Na solidním 45. místě skončil Pavel Kozák (4,5 bodu). Naše mládež se také neztratila, když Martin Valíček obsadil 78. místo (3 body), Kolja Haidenko 86. místo (2,5 bodu), Míša Gvizdová 89. místo (2 body) a Robert Liewehr 90. místo (2 body). Naši mládežníci si uhrály cenné body ze silnějšími soupeři a všichni si vylepšily své rapid ELO.

Online přenos prvních čtyř šachovnic si můžete přehrát v odkaze zde nebo v ChessBasi s možností zapnout si šachový motor v odkaze zde.

Kromě jesenických šachistů se turnaje zúčastnili také naši kamarádi ze sousední České Vsi. Petr Chytil si dokonce hned v prvním kole zahrál s nejvýše nasazeným Viktorem Lázničkou, a i když nakonec tuto partii prohrál v jejím průběhu si nevedl vůbec zle. Našeho reprezentata zatlačil a stál jednu chvíli dokonce lépe což ocenil i jeho soupeř. Tuto partii si můžete se zapnutým motorem přehrát v odkaze zde.

Konečné pořadí losinského kapra naleznete zde a fotografie z turnaje naleznete zde.